Quadrathlon4YOU Quadrathlon4YOU

Sprint Quadratlon Magyar Bajnokság, 2017 Balatonakali

Balaton Quadrathlon (HUN) 2017 (c) seakayaking.hu

33 egyéni és 14 váltó vágott neki a Magyar Bajnokságnak, ahol sok hiányzó volt egy budapesti triatlon verseny miatt, reméljük jövőre már nem fognak hiányozni. Akinek igazi quadratlonos vér csordogál az ereiben az persze itt volt és nagyon jót versenyzett.
Csima Ferinek nem akadt kihívója, óriási fölénnyel zárta a versenyt a váltókat is maga mögé utasítva, de nézzük a versenyt.

800 m úszás volt az első szám, ahol egy 5-6 fős élmezőny alakult ki minimális különbségekkel, de Tomori Gergő nagy futással a depó felé növelni tudta előnyé, ahol első váltós csapatként Kassai Álmost indította a kerékpár pályára . Az egyéni második úszónk Kollek Bálint mindössze 12 éves és így gyűrte le egyéniben a versenyt amiért ezúton is gratulálunk! Lányoknál Partics Katalin abszolút 3-ik egyéniként jött ki a vízből tetemes előnnyel társaira nézve.

A 20 km-s kerékpáros szám nem a legegyszerűbb pálya, ellenben gyönyörű és végig tökéletes aszfalton halad. Dörgicse és Vászoly falvakat kell meglátogatni és visszatérni Akaliba. Egy igazi fel-le pálya, ahol mindkét irányt meg kell nyomni. Csima Feri hozta az első helyet a bringán és visszavette az első helyet csapatban, mert ott is indult nem csak egyéniben.
Kerékpáron még Rácz Dani /18-22/ és Steinbach Feri /16-17/ hozták el a második-harmadik helyet ezzel is megmutatva, hogy a fiatalok igencsak törnek előre minden számban.
Az egész versenyre jellemző volt, hogy sok fiatal induló volt és nagyon jól szerepeltek, jó volt látni, hogy van utánpótlás és van fejlődési lehetőségünk a sportban. Az abszolút eredményeken is látszik, hogy nem viccelnek a srácok az egyéni dobogó második helyezettje egy U15-ös srác Tapaszti Bence aki Rácz Danit tudta maga mögé utasítani, aki egyáltalán nem szomorkodhatott egy abszolút 3-ik helyezéssel.
Szóval, gatyót mindenkinek felkötni, jönnek a fiatalok! És ez jó!
Visszatérve a kerékpárra Partics Katalin őrizte előnyét női egyéniben, de Juvanzic Edina megállíthatatlanul közelítette egy abszolút 7-ik kerékpáros idővel, ami a teljes mezőnyt nézve igen jó időnek számított.

4 km kajakozáshoz jobb időt rendelni sem lehetett volna, tükör sima Balaton, partközeli jól követhető pálya, páran azért megemlítették, hogy meleg volt a vízen, de inkább, meleg legyen, mint szakadó eső nem?
Csima Ferenc és a KVSC Mix egymást segítve hozták be a hajót az első helyen, de a Honvédosok sem adták fel, bő fél perc hátrányt szedtek össze és 40 ’-es hátránnyal kezdték meg a futást. Feri kajakban is verhetetlen volt, de a mezőny többi része kezdett megkeveredni a kajakosok kezdték ledolgozni hátrányukat a triatlonosokkal szemben, szóval igazi quadratlonos hangulat alakult, mert amikor Feri megkezdte a futást még volt aki bringázott, egyedül az úszás nem volt már porondon. Tapaszti Bence kajakban abszolút második egyéni idejével feljött a dobogó második fokára amit futásban is meg tudott tartani. Lányoknál is itt alakult ki a végleges dobogó sorrend, mert Bodolai Fanni, Juvanzic Edina és Bognár Anna is ledobta vízről Partics Katalint és ebben a sorrendben kezdték meg a futást, ahol Edinának mindössze fél perc előnye volt.

Futás pontosan kimért 5 km Balatonakaliban, kifejezetten sík pályán 34 fokban, de 2 frissítő állomással, egy a fordítóban és egy a depóban, így ki lehetett bírni. Kassai Álmos 21 perces idővel hozta az első helyet futásban, így megelőzte a KVSC Mix váltóját és váltóban behozta csapatát az első helyre, persze Csima Ferit még Ők sem tudták megfogni, aki 1: 33:59-es idővel lett Magyar Bajnok 2017-ben.

Az abszolút első 10-ben 6 korosztályos fiatal végzett, tehát 23 év alattiak vitték el a legtöbb helyet, 2-en a dobogóra is felfértek, Kollek Bálint 12 évesen a 10-ik helyre volt jó.

by Ádám Schmuck

Ferenc Csima

Ferenc Csima
Edina Juvanzic és Ferenc Csima

Edina Juvanzic és Ferenc Csima
Bence Tapaszti

Tence Tapaszti
Fanni Bodolai

Fanni Bodolai
Dániel Rácz

Dániel Rácz
Anna Bognár

Anna Bognár
További képek

by seakayaking.hu

Eredmények

Férfiak

1. Ferenc Csima (HUN) 1:33:59
2. Bence Tapaszti (HUN) 1:44:24
3. Dániel Rácz (HUN) 1:47:31
4. Csaba Gombos (HUN) 1:49:11
5. Dániel Bergmann (HUN) 1:49:43

Nők

1. Edina Juvanzic (HUN) 1:58:13
2. Fanni Bodolai (HUN) 2:02:11
3. Anna Bognár (HUN) 2:04:11
4. Katalin Partics (HUN) 2:06:24
5. Kata Balázs (HUN) 2:13:44

Szervező honlapja

www.seakayaking.hu


Régebbi befizetések

Be the first to comment on "Sprint Quadratlon Magyar Bajnokság, 2017 Balatonakali"

Leave a comment