Quadrathlon4YOU Quadrathlon4YOU

Remekeltek a fiatalok a Deseda Quadrathlonon

Quadrathlon Kaposvár (HUN) 2018 (c) Ernő képei

Június 23-án a Kaposvár melletti Deseda tavon rendezték meg a sprint távú Deseda Q30-at amely a Quadrathlon Világkupa valamint a Quadrathlon Magyar Kupa egyik állomása is volt egyben. A versenyen nagyszerűen teljesítettek az utánpótlás korú versenyzők. Az abszolút férfi és női dobogó hat helyéből négyet ők foglaltak el.

A helyszín kicsit változott a tavalyi évhez képest, mert a strandot felújítják, így a versenyközpontot a gát túloldalán kellett elhelyezni. A helyszínváltozás nem befolyásolta a szervezés kiváló színvonalát. Péter Attila és csapata a rendezvény színvonalához méltó feltételeket biztosított az indulóknak. A verseny előtti napon érkező hidegfront erős északi szelet és sok esőt hozott. Az eső szerencsére szombatra elállt, de az erős északi szél megmaradt. A rajt időpontjában a víz hőmérséklete 20 fokos volt, így a neoprén ruha használata engedélyezték. Sokan nem erre számítottak az előző napok időjárását követően, amikor a víz hőfoka végig 25 fok körüli volt. A hullámos vízben a 750 méteres távval a leggyorsabbak 12 perc alatt birkóztak meg. A férfiaknál Csima Ferenc vezette a mezőnyt, őt követte fél perc hátránnyal Lőrincz Tibor, Rousavy Leos és Tapaszti Bence. A 20 km-es, két körös, forgalomtól elzárt kerékpárpályán Csima tovább növelte előnyét, Rousavy utolérte és megelőzte Lőrinczet. A 4,5 km-es 2 körös kajakpálya az erős északi szél és a hullámos víz miatt senkinek nem jelentett könnyű feladatot. Ez át is rendezte az élcsoportot, hiszen Lőrincz ismét visszavette a második helyet, Tapaszti feljött a harmadik helyre, Rousavy pedig visszaesett a negyedik helyre. A futás során Csima első és Lőrincz második helyét már semmi nem veszélyeztette, a harmadik helyért viszont komoly verseny alakult ki Tapaszti és Rousavy között. Rousavy a legjobb futóidőt produkálva mindent megpróbált, de a még csak 16 éves Tapaszti szintén kiválót futott s ennek köszönhetően meg tudta őrizni a dobogós helyét.

A nők versenye nagy küzdelmet hozott. Az úszást követően hárman voltak 15 másodpercen belül. A két U19-es Balázs Kata és Spingár Petra, valamint Sápi Csilla szinte együtt kezdték a kerékpározást, ahol Sápi 2 perces előnyre tudott szert tenni, a két fiatal pedig fej-fej mellett haladt. A kajakozásban aztán itt is gyorsan változott a helyzet. A tapasztalt kajakos Balázs és Spingár gyorsan utolérték Sápit, sőt Balázs másfél perces előnyt is összegyűjtött. A futásnál az első két helyen nem történt változás, viszont a harmadik helyre Pernczki Lilla tudott felkapaszkodni.
A Magyar Kupa következő futamára július 22-én Tolnán kerül sor, ahol középtávon versenyezhetnek egymással az indulók.

by Ferenc Csima

[Not a valid template]
További képek

by Kutnyánszky Ernő

Eredmények

Férfiak

1. Ferenc Csima (HUN) 1:31:38
2. Tibor Lőrincz (HUN) 1:38:12
3. Bence Tapaszti (HUN) 1:39:17
4. Leoš Roušavý (CZE) 1:39:59
5. Dániel Rácz (HUN) 1:42:28

Nők

1. Kata Balázs (HUN) 1:54:53
2. Petra Virág Spingár (HUN) 1:57:53
3. Lilla Perneczki (HUN) 1:59:29
4. Dóra Stadler (HUN) 2:02:18
5. Csilla Sápi (HUN) 2:13:20

Szervező honlapja

www.extrememan.hu


Régebbi befizetések

Be the first to comment on "Remekeltek a fiatalok a Deseda Quadrathlonon"

Leave a comment