Quadrathlon4YOU Quadrathlon4YOU

Tökéletes feltételek a Deseda Quadrathlonon

Extrememan Quadrathlon Deseda (HUN) 2017 (c) Extrememan

Július első hétvégéjén a Kaposvár melletti Deseda tavon rendezték meg a Quadrathlon Magyar Kupa második futamát a Deseda Q30-at. Az indulók sprint távon 750 m úszás, 20 km kerékpár, 4,25 km kajak, 5 km futás mérték össze tudásukat. Köszönhetően Péter Attila (és csapatának) kiváló szervezésének a versenyzők professzionális körülmények között teljesíthették a távokat. Ezek közé tartozott a forgalomtól teljesen elzárt kerékpárpálya, a nézők számára végig követhető úszó, kajak és futópálya, a kajakosok igényeit mindenben figyelembe vevő kajakdepó kialakítás, a pontonos vízreszállási és kiszállási lehetőség, a frissítőállomások és nem utolsósorban a kiváló hangulat.

A versenyen sokan első quadratlonjukat teljesítették, de voltak rutinosnak számító indulók is a mezőnyben. A kellemes 24 fokos vízben az úszást a 22 éves Lőrincz Tibor teljesítette a leggyorsabban, akit Csima Ferenc és Rácz Dániel követett. Csima a kerékpározás során 3 perces előnyt szerzett, melyet a verseny végéig meg tudott őrizni az üldözőkkel szemben. Lőrincz kiváló kajakozásával és futásával biztosította be a második helyét, Rácz pedig megőrizte harmadik helyét. A mezőnyben mindenki megtalálta ellenfeleit, több alkalommal is látványos páros küzdelmek zajlottak előzésekkel, finissel. A hölgyek versenyét Bodolai Fanni nyerte Pálmafy Marianna és Csima Laura előtt.

A Magyar Kupa harmadik egyben zárófordulóját augusztus végén rendezik Balatonakaliban, sprint távon, mely a sprint távú Magyar Bajnokság is egyben.

A kaposvári pálya adottságai és a szervezőgárda által végzett munka alapján a Deseda a jövőben ideális helyszíne lehet a nemzetközi rövid, közép vagy akár hosszútávú versenyeknek is.

by Ferenc Csima

Rácz az úszást követően

Rácz az úszást követően

Lőrincz erős úszás, kajak és futás

Lőrincz erős úszás, kajak és futás

Horváth második a masterseknél Bodolai első a nőknél

Horváth második a masterseknél Bodolai első a nőknél

Páros küzdelem Csima Laura és Nagy Gergely

Páros küzdelem Csima Laura és Nagy Gergely

A nézők mindent jól láthattak

A nézők mindent jól láthattak

Kerékpár depo

Kerékpár depo
További képek

by extrememan113.hu

Eredmények

Férfiak

1. Csima Ferenc (HUN) 1:27:38
2. Lőrincz Tibor (HUN) 1:30:32
3. Rácz Daniel (HUN) 1:35:35

Nők

1. Bodolai Fanni (HUN) 1:51:22
2. Pálmafy Marianna (HUN) 2:04:25
3. Csima Laura (HUN) 2:10:39

Video

http://kapos.hu/videok/kapos_sport_sportmusor/2017-07-03/kapos_sport_2017_julius_3_hetfo.html (6:02 perc alatt elindul)


Szervező honlapja

www.extrememan.hu


Régebbi befizetések

Be the first to comment on "Tökéletes feltételek a Deseda Quadrathlonon"

Leave a comment